Αποχαιρετώντας το Δημοτικό

  Η σχολική χρονιά μόλις τελείωσε και όλη η οικογένεια αποχαιρέτα το Δημοτικό σχολείο, αφού φέτος αποφοίτησε και το μικρό μας. Αποχαιρετούμε το όμορφο δημιουργικό, ζεστό σχολείο που αγκάλιασε τα παιδάκια μας και τα γέμισε γνώσεις και εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια!
  Έχουμε να θυμηθούμε αμέτρητες γιορτές, εκδρομές, εκδηλώσεις που μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους αλλά και μας έδειχναν τον τρόπο να βοηθάμε τους γύρω μας και κυρίως άλλα παιδιά που το είχαν ανάγκη. Κι όλα αυτά τα χρωστάμε στους εξαιρετικούς δασκάλους που είχαμε την τύχη να συναντήσουμε..




   Το κλείσιμο αυτής της χρονιάς έγινε με την πιο όμορφη και συγκινητική γιορτή που έγινε ποτέ σ΄αυτό το προαύλιο και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τα προγράμματα που έτρεχαν όλους τους προηγούμενους μήνες, διατροφή, αθλητισμός και θεατρική αγωγή.
   Τα χαριτωμένα ζουζουνάκια των μικρών τάξεων μας παρουσίασαν τις υγιεινές νοστιμιές τους, που ήταν και το μεγαλύτερο μέρος του μπουφέ της βραδιάς.





  Οι πιο μεγάλοι μας μίλησαν για τη συναδέλφωση των λαών και την ειρήνη, έτσι όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τη μέρα Ολυμπιακών Αγώνων.











Η έκπληξη από τους εκπαιδευτικούς μας για τα παιδιά της έκτης ήταν ένα βίντεο -αναδρομή με στιγμές από την πρώτη τάξη ως τώρα αλλά και με ευχές που τους έστειλαν όλοι οι παλιοί δάσκαλοί του, που βρίσκονται πια σε άλλα σχολεία...



  Και κάπως έτσι συγκινημένοι πήραν τα απολυτήρια και έβαλα τα ... ανάλογα καπέλα!



   Φτιάξαμε κάτι μικρό για να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δασκάλους της τάξης μας. Κουπίτσες ζωγραφισμένες με ειδικούς μαρκαδόρους που σταθεροποιούνται με ψήσιμο στο φούρνο.



  Την επόμενη, τελευταία, μέρα τηρήθηκαν όλες οι παραδόσεις: πήραμε βαθμούς και μετά βγήκαμε έξω για ψήσιμο, φαγητό και μπουγέλο μέχρι τελικής πτώσεως!


  Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Την πρώτη μέρα των διακοπών ο σύλλογος γονέων είχε προγραμματίσει την εκδρομή του στο Ναύπλιο. Εκεί παρακολουθήσαμε κάποια από τα προγράμματα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Αν βρεθείτε σ΄αυτα τα μέρη, πραγματικά αξίζει να το επισκεφθείτε.
   Για μεγαλύτερα παιδιά και τους γονείς τους επιλέξαμε  "το Ναύπλιο στο 19ο αιώνα" που περιελάμβανε περιήγηση στην παλιά πόλη και ξενάγηση στα αντίστοιχα εκθέματα εποχής του μουσείου. 













   Δευτερη στάση στο Τολό, για τα ταβερνάκια, την ωραία παραλία του και το πρωτο μπάνιο της χρονιάς!





                     Με την πιο λαχταριστή εικόνα εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι!!!




CONVERSATION

16 σχόλια:

  1. Μπράβο βρε Νίκη!! Εις ανώτερα θα ευχηθώ από την καρδιά μου. Τί συγκινητικές δράσεις είναι αυτές που κάνατε και τί ωραία δωράκια ετοιμάσατε!! Τον καλό δάσκαλο πάντα τον έχουμε στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή στο Γυμνάσιο για το μικρούλι σου, Νίκη μου. Καλέ τι όμορφο δημοτικό σχολείο! Τέτοια στην Αθήνα δεν υπάρχουν! Πόσο όμορφη αποφοίτηση δημοτικού! Μπράβο στους δασκάλους και στο σύλλογο γονέων για τις δράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια εποχή έκλεισε! Μένουν οι αναμνήσεις στην καρδιά.Εύχομαι καλή χρονιά και στο Γυμνάσιο και να έχει το μικρό σου την τύχη να διδαχθεί από θαυμάσιους ξανά εκπαιδευτικούς.
    Πολύ ωραία γιορτή Και η εκδρομή θα έμεινε σίγουρα αξέχαστη.
    Να στε καλά
    Καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ συγκινητικές στιγμές για όλους! Καλή σταδιοδρομία στο μικρό στη νέα εποχή που ξεκινά! Καλό Καλοκαίρι και γεια σου και απο μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ συγκινητική στιγμή η στιγμή του αποχαιρετισμού του δημοτικού...και σε εσας ήταν όλα τοσο οργανωμένα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη αυτή η γιορτή...
    καλή σταδιοδρομία στο μικρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ωραιότερες αναμνήσεις θα είναι αυτές Νίκη μου ..οταν τα παιδια μεγαλώσουν .. θα τις θυμούνται με νοσταλγία και πολύ συγκίνηση ..κάθε φορά...και εσείς οι γονείς επίσης..!!! Καλή πρόοδο να έχουν στο πιο μεγάλο σχολείο..!!!!
    Τι ωραία που περάσατε φίλη μου και στην εκδρομούλα σας στο Ναύπλιο..!! ομορφιες που έχει η πατρίδα μας!!! πάντα τέτοια να κάνετε..! καλό καλοκαίρι να έχετε Νίκη μου γλυκιά... φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ τι ωραία και γλυκά που συγκεντρωθήκατε!! Θα ξετρελάθηκαν τα μικρούλια σας!!
    Με το καλό από Σεπτέμβρη γυμνασιόπαιδα λοιπόν!!
    Φιλάκια και καλό καλοκαίρι να χεις Νίκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τι κλάμα έριχνα κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά μου αποφοιτούσε από το Δημοτικό δεν λέγεται... μεγάλη συγκίνηση! Εύχομαι τα καλύτερα "στον κόσμο των μεγάλων" και για το στερνοπούλι σας!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να είσαστε καλά να έχετε ενα όμορφο καλοκαίρι και καλή πρόοδο στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσα ζήσατε θα μείνουν γλυκές αναμνήσεις στην καρδιά σας και στις καρδιές των παιδιών σας, Νίκη μου! Τώρα ξεκινούν για νέες εμπειρίες, γνώσεις και "περιπέτειες" στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Καλή ξεκούραση! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ποιος δεν αγαπάει τα κυκλάμινα!! Μετά τις πρώτες βροχές τα χωράφια στη Λευκάδα γεμίζουν από αυτά τα μαγευτικά λουλούδια κι εμείς πάντα κάναμε μικρά ματσάκια για τα ανθοδοχεία μας. Ωραία έκπληξη σου επεφύλασσε η μια γλαστρούλα, το καλύτερο δώρο! Μπράβο και για την ωραία ζωγραφιά σου, Νίκη. Φιλάκια και καλή σου μέρα.

    ตารางบอล

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί όμορφα που τα διοργανώσατε όλα!
    (Και ο χώρος... όνειρο!)
    (Είδα και αυτά τα παγωτά και έχω αποσυντονιστεί λίγο!!!!)
    Καλή σχολική (και όχι μόνο!) σεζόν, Νικούλα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!
    ♡ ♡ ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή Σχολική Χρονιά Νικούλα! Θα είστε πρωτάκια φέτος;;; Χριστέ μου, πότε κιόλας!!!! Εύχομαι να είναι μια υπέροχη χρονιά γεμάτη από εμπειρίες!!! Περνάτε πάντα τόσο όμορφα! Πόσο μαγικοί άνθρωποι είστε; Πόσο υπέροχος είναι ο τόπος σας!!! Σας φιλώ όλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I just couldn’t leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts. 메이저사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.goodreads.com/topic/show/22009771-why-muay-thai-is-a-dangerous-sport 경마사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top