Καλωσορίσματα

  Η Αλεξάνδρα μας είχε την έμπνευση να διοργανώσει τη δεύτερη μυστική ανταλλαγή της άνοιξης με θέμα το καλωσόρισμα. Εμπνεόμαστε, δημιουργούμε, ανταλλάσσουμε  και... καλωσορίζουμε.

    Καλωσορίζομε ανθρώπους δικούς μας ,φίλους αγαπημένους, που μπορεί να είναι δίπλα μας ή να είναι κοντά στην καρδιά μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται.
    Καλωσορίζουμε, όμως, κι ανθρώπους ξένους φτάνουν στον τόπο μας κι έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας, καμιά φορά έστω κι έναν καλό λόγο ή ένα χαμόγελο.
     Καλωσορίζουμε ό,τι μας φέρνει ο χρόνος, την ομορφιά κάθε εποχής, την ομορφιά κάθε ηλικίας, κι ας είναι δύσκολο καμιά φορά να τη διακρίνουμε.
     Καλωσορίζουμε κάθε καινούρια μέρα, κάθε ευκαιρία, κάθε εμπειρία που μας χαρίζει η ζωή, καλωσορίζουμε τη γνώση ακόμα κι αν έχουμε αφήσει τα θρανία χρόνια πριν.

    Το δικό μου ταίρι ήταν η Marie Anne, τα δώρα της έφτασαν στα χέρια μου και τα έχω χαρεί πάρα πολύ! Το καλωσόρισμα  έχει τα χρώματα που αγαπώ και είναι φτιαγμένο πάνω σε ένα θαλασσόξυλο που μου αρέσει να σκέφτομαι πόσο ταξίδεψε για να έρθει εδώ στο βουνό... Διαβάζοντας τη σχετική ανάρτηση για το λουλουδάκι Μυγκέ που το στολίζει συγκινήθηκα, ένιωσα όλη τη θετική ενέργεια, τη σκέψη και τη φροντίδα που έβαλε για να το φτιάξει! Και ακόμα μαζί ήρθαν μια πολύ όμορφη κάρτα, ένα βοτσαλάκι και μια ανοιξιάτικη καρφίτσα !!!
Δεν είναι πανέμορφα;
 Μαριάννα μου σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!






    Σειρά έχει το δικό μου δώρο, το ταίρι μου δε σας το λέω, είναι όμως μια φίλη που αγαπώ πολύ κι ας μην την έχω συναντήσει από κοντά ποτέ. Ένα πλάσμα ξεχωριστό, χαρισματικό με ένα όμορφο , ζεστό σπιτικό που πλημμυρίζει αγάπη. Μια γλυκιά οικογένεια που σίγουρα θα καλωσορίζει τους επισκέπτες της με όλη τη ζεστασιά της καρδιάς τους! 
   Προσπάθησα να σκεφτώ κάτι που να τους ταιριάζει...



    Το πως το έφτιαξα είναι μια ιστορία και λέω να σας την πω- σιγά που θα γλιτώνατε...
     Όλα άρχισαν πριν λίγες μέρες, καταφέραμε να πάμε ένα διήμερο στην Πρωτεύουσα και να στριμώξουμε πολλά, μεταξύ αυτών και ένα σεμινάριο για τα περιβόητα χρώματα κιμωλίας ή chalk paints. Το αποτέλεσμα που αφήνουν είναι απίστευτα λείο αλλά στην εφαρμογή είναι λίγο τζαναμπέτικα. Αυτά έγιναν στο σεμινάριο:

     
  Ετσι, φρέσκα- φρέσκα τα χρώματα είπα να τα χρησιμοποιήσω. Βήμα πρώτο βάψιμο και παλαίωση.



Βήμα δεύτερο άλλη μια τεχνική, από το pinterest, που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Εκτυπώνουμε πάνω σε χαρτί αντικολλητικό και με εκτυπωτή ink jet το σχέδιο, το βάζουμε στο αντικείμενο και πιέζουμε από την ανάποδη με μια κάρτα ή το πίσω ενός ψαλιδιού να μεταφερθεί το σχέδιο.



Πέτυχε, αλλά πολύ αχνό βρε παιδί μου. Ας το τονίσουμε με λίγο αραιό μαύρο. Ουπς, το μελάνι διαλύεται αλλά... θυμίζει ακουαρέλα. Ας βάλουμε και λίγες λεπτομέρειες με μαρκαδοράκι.


 Ώρα τώρα να το περάσουμε ένα χέρι κερί.


 Επόμενο βήμα το στολίζουμε. Με ντεκουπάζ; Κοινό και τετριμμένο...κάτι άλλο... κόβουμε μοτίφ από μπάλσα, τα γυαλοχαρτίζουμε, τα ζωγραφίζουμε και τα κολλάμε.
Βήμα τελευταίο τα κρεμασματάκια και τα γατζάκια που θα το κάνουν κλειδοθήκη ή κρεμαστρούλα για μικροαντικείμενα.


  Ελπίζω να αρέσει...



   Μην ξεχάσω, η Αλεξάνδρα έχει αναλάβει μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία, ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε.




CONVERSATION

44 σχόλια:

  1. Είχα θαυμάσει το δώρο σου στο blog της Μαριάννας και χάρηκα που ήσουν εσύ το ταίρι της. Να τα χαρείς τα δώρα σου, όπως να χαρεί και το υπέροχο δικό σου όποια το παραλάβει.
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δωράκι σου υπέροχο το είχα θαυμάσει στης Μαριάννας μας να είσαι καλά να το χαρείς. Τώρα και το δικό σου καλοσορισμα είναι εξίσου υπέροχο και ρομαντικο ,σίγουρα θα το χαρεί η παραλήπτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικά και αυτά που έλαβες και αυτό που έφτιαξες !!! Να τα χαρείς και του χρόνου !!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ξαναγίνει Ράνια μου, το χαρήκαμε όλοι πιστεύω! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το καλωσόρισμά μου, Νίκη μου! Νά'ναι καλά και η Αλεξάνδρα που μας ξεσήκωσε να κάνουμε αυτές τις ανταλλαγές δώρων. Και του χρόνου να είμαστε καλά! Η δική σου κρεμαστρούλα είναι πραγματικά το κάτι άλλο χάρις στο όμορφο/εύκολο τράνσφερ "με την λαδόκολλα" αλλά και τα στοιχεία του από μπάλσα!!! Σίγουρα θα το χαρεί πολύ η φίλη που θα το λάβει.
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδέα σου, Μαριάννα μου, ήταν υπέροχη! Ταιριάζει τόσο όμορφα στα μέρη της Νίκης. Και μάθαμε τόσα ενδιαφέροντα για το μυγκέ, να είσαι καλά!!!!

      Διαγραφή
    2. Το μπράβο αξίζει στην Αλεξάνδρα Μαριάννα μου! Το δωρο μου ειλικρινά το καταχάρηκα!

      Αλεξάνδρα μου όντως όλες μάθαμε τόσα που δεν ξέραμε για το λουλουδάκι αυτό που ήρθε κι έδεσε που λέμε!

      Διαγραφή
  5. Πόσο τυχερή είσαι που είσαι Νίκη μου με το καταπληκτικό δώρο από τη Μαριάννα. Αλλά να σου πω, και το δικό σου ένα μικρό θαύμα είναι!!! Ευχαριστούμε και για τις οδηγίες. Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Ευγενούλα, καλή εβδομάδα και φιλιά κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  6. Νικούλα μου πολύ όμορφα τα δωράκια που πήρες από την Marie-Anne να είσαι καλά να τα χαρείς!!!!! Το δικό σου καλωσόρισμα είναι φανταστικό, αντανακλά επάνω του κάτι από την δική σου γλύκα και τρυφερότητα, και σίγουρα η παραλήπτρια του θα το χαρεί πάρα πολύ!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να έχει γλύκα και τρυφερότητα Βίκυ μου γιατί αυτά ακριβώς είναι τα γνωρίσματα της παραλήπτριας!! Φιλιά, ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  7. Α εσύ ήσουν Νίκη μου η τυχερούλα που πήρε το "μυγκέ" ε; Πολύ όμορφα όλα, ξετρελάθηκα όταν το είδα στης Μαριάννας , όπως ξετρελάθηκα και με αυτό που έκαμες εσύ!
    Υπέροχα τα καλωσρίσματα σε τούτη τη γωνιά ..
    Σε φιλώ γλυκά!
    Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ήμουν Αριστέα μου! Δεν είναι τέλειο;
      Όλα τα καλωσορίσματα που είδα μου άρεσαν!
      Φιλιά, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφα Νίκη. Και αυτό που έλαβες και αυτό που έφτιαξες! Την τεχνική την έχω δει αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βρω αυτό το περίφημο wax paper αλλά από όσο βλέπω γίνεται, ως ένα βαθμό και με αντικολλητικό χαρτί. Θα δοκιμαστεί! Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να βρούμε wax paper, αυτό είναι αλήθεια. Παντως βγαίνει και μάλιστα το μελάνι ήταν στο τελείωμα,μετά το σκέφτηκα, οπότε τώρα που το άλλαξα θα δοκιμάσω ξανά μήπως βγει πιο έντονο.
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. ΩΩ η παραλήπτρια των μυγκέ!!!Να τα χαρείς όλα Νικάκι μου όπως και ο παραλήπτης του δικού σου καλωσορίσματος !!!Υπέροχα καλωσορίσματα για κάθε μέρα μας και για όλους !!! Φιλιά πολλά εκεί στο βουνό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από το να καλωσορίζουν τους επισκέπτες θα μας φτιάχνουν κι εμάς τη μέρα Νικόλ μου, γιατί δώρα με αγάπη!
      Φιλιά πολλά από το βουνό στις τριγυρίστρες!!

      Διαγραφή
  10. Τί όμορφες και συγκινητικές που είναι οι ανταλλαγές δωρων.
    Απίθανη η κρεμάστρα της Μαρία Άννας, τα χρυσά της τα χεράκια αξιοποιούν τα πάντα.
    Αλλά κι εσύ δεν πας παραπίσω Νίκη μου.
    Υπέροχη κσι η δική σου δημιουργία
    Αυτή την νέα τεχνική θα την εφαρμόσω σε λίγες μέρες κι εγώ κάπου.
    Ελπίζω να τα καταφέρω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ συγκινητκές, Ρένα μου, συμφωνώ. Η Μαριάννα μας δίνει ζωή σε τόσα και τόσα αντικείμενα με το δικό της τρόπο!
      Σιγουρα θα τα καταφέρεις με την τεχνική, περιμένουμε τις ιδέες σου!
      Φιλιάαα!!!

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν, αυτό το μυγκέ, που δεν το ήξερα κι έμαθα από την εκπληκτική ανάρτηση της Μαριάννας, μου έχει κλέψει την καρδιά! Τόσο λιτό και τόσο όμορφο!
    Πήρες κάτι θαλασσινό για να καλωσορίζεις τους καλεσμένους σου, που όμως ταιριάζει γάντι στο βουνό!!!!
    Ο ιβίσκος της καρτούλας είναι πολύ αγαπημένος μου!
    Αλλά, τυχερή, έχεις και καρφίτσα από τα χεράκια της πολυτάλαντης Μαριάννας! Και βοτσαλάκι! Με ζωηρά χρώματα και πανέμορφα σχέδια!
    Ξεχωριστά δωράκια, να τα χαρείς, Νίκη μου! Να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και να στολίσουν γλυκά τις στιγμές σας.

    Τι να πω για το δικό σου δώρο τι να πω;;; Έλεος! Πόσο άσχετη ακόμα πρέπει να αισθανθώ;;;; Και καλά όλα τα άλλα... κιμωλίες, παλαίωση... εκτυπώσεις... να τα δεχτώ. Αλλά μπάλσα; Ούτε που το έχω ακούσει ξανά η καημένη!Ό,τι κι αν είναι, ωραία το δούλεψες! Κι όλο το αποτέλεσμα του welcome είναι υπέροχο! Κι ενώ δεν έχει πολλά χρώματα, είναι χαρούμενο και φωτεινό! Ποιος τυχερός θα το πάρει άραγε;

    Νίκη μου, χάρηκα πάρα πολύ που βρήκες χρόνο για την ανταλλαγή μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για τη στήριξη στο παζάρι.
    Να είσαι καλά, πάντα με όρεξη να κάνεις την καθημερινότητά σου όνειρο! Καλή εβδομ΄δα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα δώρα μου είναι όμορφα και ξεχωριστά και τα έχω χάρη σ΄αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία! Γι΄αυτό σ΄ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

      Μη νιώθεις άσχετη, δεν είναι τίποτα φοβερό η μπάλσα, λεπτά και μαλακά φύλα ξύλου είναι που κόβονται πολύ εύκολα. Τα έχουν μαγαζια με είδη χόμπι και βιβλιοπωλεία ακόμα. Μεταξύ μας κι εγω ρωτώντας σε μια ανάλογη ανάρτηση την έμαθα!
      Όσο για τον τυχερο.. είσαι η μόνη που τον ξέρεις... χε,χε!

      Φιλιά, καλή εβδομάδα και καλή δύναμη για το παζάρι!

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια;;; Θα το ψάξω! Ω, ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια;;; Θα το ψάξω! Ω, ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  12. Νικούλα μου! Τί υπέροχο δώρο παρέλαβες! Και από ποια? Από τη Marie-Anne μας! Καλλιτεχνάρα με τα όλα της! Υπέροχα δωράκια!
    Και αυτό που έφτιαξες εσύ όμως, δεν υστερεί καθόλου! Εξαιρετικό το βρίσκω!
    Πωωωω! Πολλοί καλλιτέχνες μαζεμένοι κι αρχίζω να νιώθω μειονεκτικά!
    ;-) χαχα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε όλες (και ασφαλώς και στην Αλεξάνδρα μας!)
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το λες για τη φίλη μας Γιαννα μου, έτσι είναι!
      Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι, αλλά μη νιώθεις έτσι γιατί κι εσύ δεν πας πίσω...
      Φιλί μεγάλο και μεγάλη αγκαλιά!!

      Διαγραφή
  13. Το καλωσόρισμά σου λιτό,όμορφο,εμπνευσμένο όπως μόνο εσύ θα μπορούσες Νίκη μου.Να χαρείς και το δώρο σου απο τη Μαριάννα! ετσι η θάλασσα συναντάει και καλωσορίζει το βουνό!
    Τα χρώματα,της συγκεκριμένης μάρκας δεν τάχω δοκιμάσει (ακριβώς επειδή άκουσα την τιμή τους σε σχέση μ άλλα, αλλά η Αννούλα μας η Ασημομύτη που ήδη εχει ανοίξει αντίστοιχο μαγαζί στη Σητεία θα μπορούσε να μας πει καλλίτερα τα υπερ και τα κατά τους) όμως είναι βολικά στη χρήση τους επειδή αποφεύγεις το τρίψιμο και το αστάρι και η τελική υφή είναι πουδρένια. Πάντως Ο,τι και να φτιάχνεις με όποιο υλικό είναι πάντα καλόγουστο!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ γιατί πάντα έχεις έναν καλό λόγο - και δυο και τρεις μη σου πω!
      Την Αννα που λες δεν την ξέρω, έχει μπλογκ ή φβ; Θα την ψάξω. Στην αφη είναι όντως έτσι, βελούδινα αλλά δεν είναι καταλληλη βάση για ντεκουπάζ -εγώ γι΄αυτό τα ήθελα- και άλλες τέτοιες τεχνικές που θέλουν βερνίκι γιατί τότε χάνεις αυτή την υφή . Επιπλέον θέλουν περίπου 20 μέρες να φτάσουν στην τελική τους σταθερότητα...
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  14. Νικη μου εστασιαστηκα! Το αποτελεσμα ειναι μαγικό...Μπραβο σου! Κι εγω τελευταία κόλλησα με τη χειροτεχνια και βέβαια ειναι έρωτας! Χάρηκα που σε "ειδα". Τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλος έρωτας Τατιάνα μου! Ευχαριστώ!
      Κι εγώ χαίρομαι όταν τα λέμε!

      Διαγραφή
  15. Νικη μου εστασιαστηκα! Το αποτελεσμα ειναι μαγικό...Μπραβο σου! Κι εγω τελευταία κόλλησα με τη χειροτεχνια και βέβαια ειναι έρωτας! Χάρηκα που σε "ειδα". Τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικούλα μου, καταχάρηκα που πήρες εσύ το δώρο της Μαριάννας, η αλήθεια είναι πως φτιάχνει πολύ όμορφα πράγματα κι εσύ ξέρεις να εκτιμάς αυτά τα δώρα!!Να το χαρείς ψυχούλα μου!!! Όσο για το δικό σου δώρο, πραγματικά ζηλεύω όποια το λάβει...!!! Τα χεράκια σου φτιάχνουν πάντα θαυματάκια που τα χαζεύω πριν γράψω σχόλιο!!!Φιλάκια ψυχή μου όμορφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος ασχολείται και φτιάχνει με τα χέρια του πραγματα σίγουρα μπορεί και εκτιμά τη δουλειά των άλλων και ό,τι είναι χειροποίητο!
      Ευχαριστώ πολύ- πολύ!!!

      Διαγραφή
  17. Καλέ, σε σένα ήρθαν τα μιγκέ; Πώς νόμιζα πως πήγαν στην Αριστέα; Είχα την εντύπωση πως παίζεται με ζευγάρια!!!! Είναι φανταστικά, τα είχα θαυμάσει στο σπιτικό της Μαριάννας. Να τα χαρείς το όμορφα δώρα σου. Όσο για το δικό σου, είναι από τα "κομμάτια" που λατρεύω. Λιτό, πολύ προσεγμένο και σούπερ "φινετσάτο". Τυχερή η παραλήπτρια, μπράβο σου.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μένα ήρθαν Φιλία μου, η κλήρωση δε βγάζει ζευγάρια γιατί δεν πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το ταίρι μας μέχρι να φτάσει στα χέρια μας το δώρο!!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μακάρι να αρέσει και στην παραλήπτριά του το δωράκι μου! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  18. Εσύ ήσουν η τυχερή που πήρε το υπέροχο δώρο της Μαριάννας?..να το χαρείς, όπως θα χαρεί και η τυχερή τη δική σου υπέροχη κατασκευή που κυριολεκτικά λάτρεψα!
    Αυτό το chalk paint πολύ ιδιαίτερο!!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ πήρες το μυγκέ Νίκη μου;;; Είναι πραγματικά πανέμορφο!! Να το χαρε'ις το δωράκι σου!! Οσο για υτό που έφτιαξες εσύ πόσο μα πόσο όμορφο!!! Εντωμεταξύ το σπιτάκι μοιάζει λες κι είναι από πηλό!! Γεια στα χέρια σου κι εσένα κοπέλα μου!!! Μας γέμισε δώρα η Αλεξάνδρα μας με τις ιδέες της!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Μαριλένα μου το πήρα! Η ιδέα της Αλεξάνδρας ήταν φοβερη και της αξίζει το πιο μεγάλο μπράβο για την οργάνωση!
      Φιλιά κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  20. Καλά μου αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ!! Τι Μαριάννας μου θυμίζει σαν να κρέμεται σε πετρόκτιστο σπίτι στην εξοχή και το δικό σου σαν να μπαίνω σε κάτι ρομαντικό και cozy!! Τυχερή όποια το λάβει! Τα χρώματα κιμωλίας προσωπικά τα έχω λατρέψει!!
    Πολλά φιλιά Νίκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι και τα δυο έχουν κατι από τους παραλήπτες τους, εντάξει πετρόκτιστο σπίτι δεν έχουμε άλλά από εξοχή άφθονη, και το σπίτι που θα πάει το δικό μου είναι έτσι ακριβώς που το περιγράφεις!
      Φιλιά Ελεάνα μου!!

      Διαγραφή
  21. Καλά αυτή η ανταλαγη δώρων τι ομορφους κύκλους που έχει κανει Νικη μου;..το δικο σου το δωρο πανεμορφο.. με τα χρωματα της κιμωλίας ααααα και το μπαλσα να μην ξεχασω.. ασχετη ειμαι .. αλλα μαθαινω...χι.χι. εσύ εχεις ξεφυγγγ ..αλλα και το δωρακι σου απο την ΜΑΡΙΑΝΝΑ και εγω θαυμασα αυτά τα μιγκέ λουλουδακια πανεμορφα..οπως πανεμορφα και τα συναισθηματα τωνα ανταλλαγων..χαρη στην Αλεξανδρα.. εχουμε ενθυμια η μια απο την άλλη εστω και να δεν συναντηθουμε ποτε... νιωθουμε ομως να μας ενωνει το μπλοκιν.!!! να περνας ομορφα φιλη μου με ομορφους ανθρωπους φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τώρα πιο από τα δύο να πρωτοθαυμάσουμε????
    είναι κ τα δύο τόσο ξεχωριστα!
    μπράβο σας κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top