Κατασκευές με βάζα και χορτομαγειρέματα

    Άλλη ανάρτηση είχα κατά νου αλλά  προέκυψαν έκτακτες ασχολίες αυτές τις μέρες. Διαβάσατε για το διαγωνισμό της Λαμπρούκας που μας ζητάει κατασκευές από άδεια βαζάκια; Πόσο μ' αρεσουν όλες αυτές οι ιδέες που αξιοποιούν πράγματα που αλλιώς θα κατέληγαν στα σκουπίδια!
    Πολλές κατασκευές με βαζάκια κι άλλα ανακυκλωμένα υλικά είχαμε κάνει για το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας και είχαν ανασάνει τα ντουλάπια μας από όσα μαζεύαμε... Τώρα πήρα ένα βαζάκι άδειο και  θυμήθηκα αυτές τις μοναδικές δημιουργίες των Κapa,εδω. Βάζουμε δυο λαστιχάκια γύρω από το βαζάκι και περνάμε μέσα κομματάκια ξυλάκια.



      Όταν γεμίσει όλο  δένουμε σφιχτά δυο σπάγκους , βγάζουμε τα λαστιχάκια και κολλάμε με υγρή κόλλα ή σιλικόνη τα ξυλακια για να είναι σταθερά.
     Τώρα μπορεί να ακολουθήσει δυο δρόμους, ή να βάλουμε μέσα ένα ρεσό ή να το κάνουμε βάζο για λουλούδια - αν και όποτε ανθίσουν.



       Μια άλλη "αξιοποίηση" έγινε σε ένα άδειο πλαστικό βαζάκι που είχε κρέμα μαλλιών. Ένα αγαπημένο μας παιχνίδι είναι ο μικρός μαυροπίνακας ,ο οποίος είναι δίπλα μας και στα διαβάσματα και στα παιχνίδια , αλλά είχαμε μόνιμο θέμα με τις κιμωλίες  που βρίσκονταν παντού και τις πατούσαμε πάνω στα χαλιά και τα σφουγγαρακια που όλο χάνονταν. Το βαζάκι τα συμμάζεψε,μάλιστα έκοψα ένα στρογγυλό σφουγγαρακι και το κόλλησα στο καπάκι για να μη λερώνουν τα χεράκια τους όταν σβήνουν.




      Άλλο αξιοσημείωτο των ημερών είναι τα χόρτα που μου έστειλε η μαμά μου από το χωριό μου,που είναι σε πιο χαμηλό υψόμετρο, εδώ από το κρύο και το χιόνι δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ξέρω αν σας αρέσουν τα άγρια χόρτα κι αν τα τρώτε, προσωπικά τα λατρεύω. Άσε που μια βόλτα για να μαζέψουμε είναι το καλύτερο αγχολυτικό!

Πικρά που θα γίνουν βραστή σαλάτα.

Μυρωδικά για μαγείρεμα και πίτες.
     Μοσχοβόλησε η κουζίνα από τις καυκαλήθρες! Ειδικά τώρα που είναι τρυφερές τρώγονται ακόμα και ωμές. Το πρώτο που έκανα ήταν αυτό το αρνάκι φρικασέ - καλά καταλάβατε,πάει η νηστεία...

     Ύστερα σειρά πήραν οι χορτόπιτες και τα πιτάκια για το σχολείο.

       Κι αν αναρωτιέστε για τα παιδιά ,σας βεβαιώ ότι τους αρέσουν όσο και σε μας τα χορτομαγειρέματα αυτά. Ακούω πολλές μαμάδες να παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους τρώνε μόνο μπριζόλα- μακαρονάδα- πίτσα. Τα δικά μας τρώνε τα πάντα, πιστεύω ότι βοήθησε που τους δίναμε από ενός έτους να δοκιμάζουν όλες και τις γεύσεις και τις συνήθισαν. Ένα άλλο κόλπο χρήσιμο κατά την προσχολική ηλικία ώστε να δεχτούν τα ΄δυσκολα" φαγητά, είναι να τους δίνουμε ενδιαφέροντα ονόματα. Τι εννοώ;  Για παράδειγμα όταν μου περίσσευε γέμιση από χορτόπιτα την έβαζα να μαγειρευτεί λίγο στο τηγανι  έτριβα από πάνω φετούλα και έριχνα και μερικά χτυπημένα αυγά. Βγαίνει ένα είδος στραπατσάδας ή....


             .....ή "Η ομελέτα του Ποπάυ" !! Μάλιστα, αυτή είναι η μυστική συνταγή που την αναζητούν μάταια σε όλο τον κόσμο και μόνο εμεις εδώ θα την ξέρουμε!!
           Άλλο παράδειγμα, αν πεις σ' ένα παιδί ότι έχουμε φασολάδα δε θα ενθουσιαστεί και πολύ έτσι; Αν όμως την κάνεις σαν σούπα με πολλά ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα τι έχεις;




  Τη "Χορτόσουπα της Χιονάτης" !! Ναι, αυτή που βρήκε κι έφαγε στο σπιτάκι των νάνων!

    Δοκιμάστε τέτοια κολπάκια, αξίζει τον κόπο αφού γρήγορα τα βλαστάρια σας θα τρώνε τα πάντα κι εσείς δε θα πονοκεφαλιάζετε τι να τους φτιάξετε καθε μέρα!

     Τέλος, με παρόμοιο τρόπο δουλεύει και το βιβλίο " Παραμύθια να τα φας στο πιάτο" του αγαπημένου μας Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Αξίζει να το διαβάσετε,θα δείτε με άλλο μάτι αυτά που γεμίζουν το πιάτο σας κάθε μέρα,ακόμα και τα πιο βαρετα!


                                                                                                                      


CONVERSATION

60 σχόλια:

  1. Όμορφες ιδέες...Βαζάκια έχω μπόλικα...Η κόρη μου θα ενθουσιαστεί...Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει να πεταμε έτσι απλά υλικα και να γεμίζουμε τον τόπο σκουπίδια,ούτε διαρκως να αγοραζουμε ό,τι χρειαζόμαστε!
      Ας γίνουμε λίγο πιο εφευρετικοί!

      Διαγραφή
  2. Νίκη μου τι είναι αυτά που μας δείχνεις και είμαστε και νηστικοί...λόγω αποτυχημένου σπανακόρυζου το μεσημέρι!!! Τα χόρτα μεγάλη αγάπη...όχι το μάζεμα,το φάγωμα!!!Τυχεροί εκεί που είστε και τα βρίσκετε φρέσκα...Κάτι λίγα μας φέρνουν κι εμάς από Κρήτη...αλλά σπάνια.Ευτυχώς ο γιος μου είναι στην ίδια κατηγορία με τα δικά σου...παμφάγο!!!Για το πρόβλημα του μπλοκ άλλη είναι η ειδική...εγώ δεν...Όμορφα τα βαζάκια σου,καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!!Η συνέντευξη άργησε αλλά δόθηκε...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρακι μου μη σου φαινεται ανιαρό το μαζεμα, αν το συνδυασεις με πικ νικ μια ηλιολουστη μέρα και με τα πιτσιρίκια που ξαμολιούνται στα χωραφια και το χαίρεται η ψυχή τους, είναι σχεδόν εκδρομή!
      Ειδικα μετα απο τετοιους ζορικους χειμώνες που μας κρατανε μεσα στο σπίτι!
      Είδα χθες ότι ανέβασες συνεντευξεις αλλά δεν πρόλαβα να διαβασω αναλυτικά,θα επανέλθω!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά χορταστική ανάρτηση, απ' όλα μας σέρβιρες!!!
    Το φρικασέ και τα χορτοπιτάκια σου τα ζήλεψα πιο πολύ απ' όλα!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου εσυ θα ξέρεις πιο καλά από μένα ότι η μιση επιτυχία του φαγητού είναι οι καλες πρωτες υλες.Απ' αυτη την άποψη τουλάχιστον πάμε καλά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Εγώ τι φταίω που ήρθα να πάρω τα βαζάκια σου και έπεσα πάνω στα ΥΠΕΡΟΧΑ φαγητά σου,στα άγρια χόρτα του βουνού που τα λατρεύω!!!!!!!!!!!Γιατί μου το'κανες αυτό βραδιάτικα???????Εμείς τα τρώμε όλοι στην οικογένεια σε όλες τις παραλλαγές τους,είναι αυτό που λες,τα έχουν μάθει από μικρά.Θα τα κάνω και ομελέτα,δεν το ήξερα αυτό!
    Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου Νίκη μου,αυτό με τα κλαδάκια το είχα ζηλέψει κι εγώ!
    Όσο για το πρόβλημα που λες,διαπίστωσα και εγώ το ίδιο θέμα.Έτσι έφτιαξα 3 λίστες για να τα έχω όλα,αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος αυτός,στ'αλήθεια δεν βολεύει.Δεν ξέρω πως διαγράφεται ένα blog αλλά νομίζω πως πρέπει να πας σ'εκείνο το blog που θέλεις να διαγράψεις και να το κάνεις από εκεί...Δεν ξέρω πως όμως, θα το κοιτάξω κι εγώ.Θα παρακολουθήσω και τα σχόλιά σου μήπως κάποιος γνωρίζει και μας πει τι πρέπει να κάνουμε!
    Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως φαινονται τα παιδια της επαρχίας ε; Ξερουμε να τρωμε! Ευχαριστώ για τη βοήθεια, μαλλον κάτι τετοιο θα πρεπει να κάνω,να τα βαλω σε δυο λίστες!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  5. Ολα είναι πολύ όμορφα!! Και τα βαζάκια σου και τα φαγητά σου!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα χορτα τα λατερυω αλλα δυστυχως μονο εγω στην οικογενεια και λιγο ο αντρας μου!Το δυσκολο ειναι που να τα βρεις εδω στην συμπρωτευουσα!Αχ και πειναω...Τι μου εκανες βραδυατικα!Εχω ομως σπανακι στο ψυγειο και μαλλον αυριο με βλεπω για σπανακοπιτα!Καλο βραδυ Νικη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα θεμα στις πολεις,που να τα βρεις, και στις λαικές που βλέπω να πουλάνε, συχνά είναι υπερμεγεθη που καταλαβαίνω ότι τα μαζευουν σε χωραφια,αναμεσα σε άλλες καλλιέργειες κι είναι με όλα τα λιπάσματα και τα φαρμακα πάνω τους.
      Τα άγρια είναι μικρα σε μεγεθος!
      Καλή επιτυχία στη σπανακόπιτα!

      Διαγραφή
  7. Καιρό είχε να μου κάνει εντύπωση ανάρτηση γενικότερα. Αυτή την ευχαριστήθηκα, μάλλον για την απλότητά της. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Δόκτορ καιρό είχαμε να τα πούμε,τι κανεις;
      Χαιρομαι που σου άρεσε η αναρτηση!
      Να είσαι καλά κι εσυ!

      Διαγραφή
  8. λοιπον...
    παλι μου ανοιξες την ορεξη 1ον και 20ν τα βαζα ειναι οχι απλα φοβερα..
    Νικη τα ερωτευτηκα!!!!!
    μπραβο...ελπιζω να εβαλαν και τα μικρα τα χερακια τους στην κατασκευη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφακι μου τα μικρα χερακια μπερδευονται έτσι κι αλλιώς, και να θέλω να τα αποφυγω δε μπορω! Χα,χα!
      Χαιρομαι που σου αρεσουν! Ελπίζω να τα πουμε από κοντα την επόμενη εβδομάδα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. α ρε Νίκη είσαι ΜΑΜΑ με κεφαλαία γράμματα τελεία και παύλα!!!τέλειες οι ιδέες για τα βαζάκια,ακόμη πιο τέλεια το κολλημένο σφουγγάρι!!!!όσο για τα χόρτα -μη με μαλώσεις!- εγώ δεν τα πολυσυμπαθώ αλλά τα ζήλέψα όπως και τις πιτούλες σου!!!ομελέτα εμείς κάνουμε και με φρέσκο κρεμμυδάκι τσιγαρισμένο και λίγο δυόσμο (έτσι για ιδέα στο λέω!!!)Κι εμένα τα παιδιά μου ευτυχώς τρώνε απ'όλα!οι μυστικές συνταγές που προτείνεις με συγκίνησαν πραγματικά!είσαι πολύ γλυκειά μανούλα και αυτό δεν κρύβεται!!!Τα παιδιά σου θα τα θυμούνται μια ζωή αυτά!!!!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα να μαλώσω βρε χαζό; τι λες; Μια γλυκια μανούλα που τόσα μας μαθαινει;
      Πολύ καλή η ιδεα για την ομελέτα, ξερω ότι πάει τελεια ο δυοσμος, τον είχαμε φαει στην Άνδρο σε μια τοπική ομελέτα που τη λένε Φρουτάλια, κι απο τότε τον βαζω πάντα.
      Οι μυστικές συνταγες παρακαλώ να κυκλοφορήσουν μόνο μεταξυ μαμάδων!
      Πολλά φιλάκια και σε σας!

      Διαγραφή
  10. καλημερα..τι ομορφα πραγματα μας εφτιαξες..τελοια ολα..και μενα δεν μου βγαζει αυτο που λες..δεν ξερω κοριτσι ..αλλα πτστευω οτι θα σιαξει..περνα απο το λημερι μου..κανουμε ενα Μπαζαρ ελα να περεις μερος..σε περιμενουμε..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρακι μου είστε απίστευτες,εννοείται ότι θα πάρω μέρος!
      Για άλλη μια φορα οι νότιες υποκλινόμαστε στις ιδέες και στην ενεργητικότητά σας!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  11. Μιας πλήρης ανάρτηση! από όλα έχει!
    Πολύ όμορφα αξιοποίησες τα βαζάκια σου, Νίκη! Μου άρεσε πολύ και ως ρεσώ και ως γλαστράκι!
    Όσο για τα χόρτα κι εμείς τρελαινόμαστε! Η μαμά φέρνει από το χωριό στην πρωτεύουσα κάθε φορά που μας επισκέπτεται.
    Όσο για την ευρηματικότητά σου στο ονομάτισμα των "δύσκολων" φαγητών των παιδιών, δεν έχω λόγια! Πανέξυπνη ιδέα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάκι μου κρατα τετοιες ιδέες,θα σου χρειαστούν!
      Οι καημένες οι μαμάδες πρεπει να γινόμαστε πολύ εφευρετικές καμια φορά!
      Οσο για τη μαμά σου,να εκτιμάτε τους θησαυρούς που σας στελνει, εμένα η δικιά μου μού τα στελνει και καθαρισμένα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Και εγώ λατρεύω τα χόρτα! Ευτυχώς οι γονείς έχουν για χόμπι ένα μπαχτσέ και μου προμηθεύουν τα πάντα, εξού και το φανταστικό σπανακόρυζο (με ολίγη από διάφορα χορταρικά) που έφτιαξα χθες! Άμα έχεις πρώτη ύλη... Και μην ξεχνάμε και το θέμα μας, φοβερές οι ιδέες για τα βάζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα με σκετο σπανάκι δε λέει τίποτα το σπανακόρυζο, τα υπόλοιπα δίνουν γευση κι άρωμα!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα βαζάκια!

      Διαγραφή
  13. Νικούλα μου, ξέρεις να κάνεις πίτες;!!μπράβο σου! δεν τα κατάφερα ποτέ με το φύλλο! αν και η πεθερούλα μου έκανε απίθανες χειροποίητες πίτες, δεν πήρα το ταλέντο της δυστυχώς!!Ωραία τα κόλπα σου για τα φαγητά, κι εγώ κάπως έτσι έμαθα τα παιδιά μου να τρώνε τα πάντα! Τα βάζα σου απίθανα! φιλάκια γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανούλα μου δεν είναι τιποτα να ανοιξεις φυλλο, προσπάθησέ το μια-δυο φορες και θα δεις! Θέλει λίγο κόπο στο ζυμωμα αλλά κατα τα άλλα δεν είναι και καμια τεχνη.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια πολλά κι από μένα!

      Διαγραφή
  14. Ειρήνη από Πειραιά14 Μαρτίου 2012 στις 11:08 π.μ.

    Νίκη καλημέρα. Σοφή η ιδέα σου, για την ανακύκλωση υλικών που παραμένουν αχρησιμοποίητα στα ντουλάπια μας, όπως τα βάζα. Όσον αφορά το φαγητό, η δική μου κόρη μεγάλωσε πια και ότι και να της πω, αν δεν της αρέσει κάτι δεν θα το δοκιμάσει. Όσο ήταν μικρή προσπάθησα και ΄γω να της μάθω, να τρώει όλα τα φαγητά και όταν την τάιζα της έλεγα παραμύθια, για να της αποσπώ την προσοχή και να τρώει αυτό που έπρεπε.
    Τις προάλλες που ήμασταν στη Βυτίνα, δοκιμάσαμε τα μυρώνια, όπως ποτέ δεν είχαμε ξαναφάει. Τσιγαριστά και χωρίς την παρέα άλλου χόρτου. Μας άρεσε πολύ. Εμεις εδώ τσιγαριστά φτιάχνουμε τα βλήτα. Τα μυρώνια τα βάζουμε στις χορτόπιτες. Τους δίνουν ωραίο άρωμα και γεύση. Πως πάει ο καιρός εκεί, έφτιαξε καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου τι να κάνουμε; και με παραμύθια και με καθε τρόπο το παλευουμε να φανε σωστα!
      Τα μυρώνια είναι το κορυφαίο ανοιξιάτικο αρωματικό χορταρακι, όπου και να το βαλεις θα μοσχοβολήσει! Το βαζουμε σε πολλά,σε πίτες,στη μαγειρίτσα, ακόμα και με παστό βακαλάο μαγειρευονται. Τα βλήτα που λες εμεις μόνο σαλάτα τα κανουμε.
      Ο καιροός έφτιαξε,εχουμε μια ωραία λιακαδα σήμερα,αλλά το χιονι δεν έλιωσε ακόμα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Τι όμορφη ιδέα αυτή με το βαζάκι!!!!!! Το έχω κάνει με κερί, αλλά τώρα θα το κάνω και με το βαζάκι. Ευχαριστώ για την ιδέα. Όσο για τα μαγειρέματα...... μας άνοιξες την όρεξη για τα καλά!!!! Να είσαι καλά... χρυσοχέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αννα μου για τα καλά σου λόγια!
      Να είσαι καλά κι εσύ!

      Διαγραφή
  16. Νίκη μου όντως πολλή χορταστική η ανάρτησή σου!!!Έχει όλα τα καλά και υπέροχη και χρηστική κατασκευή αλλά και καταπληκτικό και πεντανόστιμο φαγάκι!!!!Όσο για την απορία σου σχετικά με το μπλογκ δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί και οι δικές μου γνώσεις είναι ελλιπείς!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη μου σ'ευχαριστώ1
      Θα το παλέψω και θα βρω την άκρη,που θα μου πάει;
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. ΟΠως παντα οτι μας δειχνεις στις αναρτησεις σου ειναι ομορφο και προσεγμενο!Αυτη τη φορα και γευστικο!Με τοσα μυρωδικα που εβαλες θα ειναι θαυμα!!!
    (πολυ ηρεμα και γαληνια ειναι εδω μεσα....βρε κοριτσια ας οργανωθουμε να κανουμε ενα μπαχαλο της προκοπης,το ονειροπειοιο!!!!!!χαχαχαχα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; Ουδεμία ανταπόκριση στην ευτελή σου πρόσκληση!
      Όλες αναγνωρίζουν την αξία και την υψηλή αισθητική αυτού του μπλογκ!
      Χα,χα!!
      Να' σαι καλά Μισιρλούκα μου και μη σκας ,αμα σου λείπει ο σαματας κανουμε έναν οι δυό μας!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα εχω μεινει αναυδη!!!εχεις επιβαλει την ταξη εδω μεσα!!!χαχχαα να μας πεις πως.....

      Διαγραφή
  18. Πολύ μου άρεσε η ιδέα με τα ξυλάκια στις γυαλίτσες. Σίγουρα θα το αντιγράψω κάποια στιγμή. Άντε και καλή μας όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ όμορφο και με μια νότα άνοιξης το βάζο σου. Καλή επιτυχία να έχεις στον διαγωνισμό. Όσο για τα διάφορα μυρωδικά και χορταρικά , είσαστε τυχερές όσες μπορείτε να τα έχετε κατ΄ευθείαν από την ......παραγωγή στην κατανάλωση. Τα "μαγειρέματα" σου, τα ζήλεψα αλλά τι να κάνω που είσαι μακρυά και δεν μπορώ να δοκιμάσω.Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το βαζάκι σου τέλειο!!! Μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές με ξυλαράκια, όμορφο υλικό!!!! Με τα χορτομαγειρέματα σου, ξετρελάθηκα μόνο απ' τις φωτογραφίες. Τα λατρεύω τα χόρτα!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα...πέρασα από το blog σας και μύρισε άνοιξη!
    Εμείς έχουμε ακόμη χιόνια.
    Θα τα ξαναπούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νίκη μου σε ευχαριστώ για την επίσκεψη στο μπλογκ μου!! Με ρώτησες τι μπογιές χρησιμοποιώ!! Η αλήθεια είναι ότι εχω χρησιμοποιήσει διαφόρων εταιρειών. Textil Marabou (ετσι και ετσι)-Lefranc & Bourgeois (πολύ καλές) -Decorfin της Talens (όχι κάτι σπέσιαλ)- Textil της WACO (όχι καλές) - Tulip (αρκετά καλές αλλά για περιγράμματα) και τώρα τελευταία αγόρασα κάτι γαλλικές της Pebeo. Δεν μπορώ να πω ότι της εχω χρησιμοποιήσει πολύ-τώρα ξεκίνησα μία μπλούζα- αλλά δείχνουν καταπληκτικές. Το κακό είναι ότι δεν τις βρίσκω παντού. Τις αγόρασα από το Artcenter στο Πολυτεχνείο. Ζωγραφίζω αρκετά χρόνια στο ύφασμα και νομίζω ότι τα έχω πάθει όλα.Αν θέλεις κάτι μιλάμε στο email. Καλό βράδυ, Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραίο το πρώτο με τα ξυλάκια... και πανεύκολο... φαίνεται τουλάχιστον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 'Ολα ωραία Νίκη μου...αλλά τα χορτοπιτάκια..........
    και μανούλαααα....φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το βάζο με τα ξύλα το απογείωσες...καταπληκτικό!! Το βάζο για τις κιμωλίες, με άφησε άφωνη, τέλεια η ιδέα με το σφουγγάρι...όσο για το αρνάκι φρικασέ...με αποτελείωσε.Αγαπώ το φρικασέ...υπέροχες εικόνες και γεύσεις γέμισε το μυαλό μου!!!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ευχαριστώ είπα...δεν είπα!!!Ευχαριστώ και Καληνύχτα λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ όμορφες οι ιδέες σου!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΓΗΣΑ....ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΩ....ΑΝΤΕ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ....
    ΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλά η πρώτη δημιουργιά με το βαζάκι και την κούνια με ξετρέλανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!όλα πάρα πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα!!!!!!!!!!!πολλά φιλάκια κοριτσάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νίκη μου όλη η ανάρτηση με ξετρέλανε.Τα βαζάκια τα ονόματα των φαγητών,αλλά πιο πολύ δεν σου κρύβω αυτό το φρικασέ που το λατρεύω.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΟΥ!!!!!ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ.......
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!ΚΑΛΟ Σ/Κ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τα όμορφα σχόλια!
    Συγγνωμη που δεν απαντω στον καθένα ξεχωριστα αλλά αυτες οι μέρες μας έχουν βγει λίγο αναποδες με πολλά τρεξιματα. Χθες έτρεχα με ένα ατυχημα που είχε η μεγαλη μου (ευτυχως όλα καλά) σημερα έσπασε ένα τζαμι στο σχολείο και χτυπησε ένα άλλο κοριτσακι και το πηγαμε στο γιατρο ωσπου να'ρθουν οι γονεις του από διπλανο χωριό.
    Μαλλον πρεπει να κανουμε κανενα ευχελαιο, κατι γίνεται φετος.
    Τουλάχιστον να είναι περαστικά όλα και να μην έχουμε σοβαρότερα...
    Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παίρνα για ένα βραβειάκι μπας και φτιάξουν τα κέφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι όμορφες ιδέες!
    Αυτό με τα ξυλάκια και το ρεσό θα το φτιάξω για το καλοκαίρι πολύ μου άρεσε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μμμ φρικασέ...μιαμ μιαμ...καλώς σε βρήκα!!το κεράκι σου πολύ όμορφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ, πολύ όμορφα, μπράβο Νίκη!Ειδικά το βαζάκι μου άρεσε πολύ!Αχ, έχω το ίδιο πρόβλημα με το μπλογκ μου!Αν βρεις λύση, ενημέρωσέ με...Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπεροχα τα βαζακια!!! Ιδιως εκεινο με τη νεραϊδα...εμπνευσμενο! Ειχα κανει μια παρομοια συνθεση καποτε(προ μπλογκ εποχη) με καλαθακι ετοιμο.
    Και το φαγακι και τα χορτα απτο χωριο...μμμμ!!!τι μας κανεις τωρα.....μιαμ!μιαμ!
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Others may require conventional Radiocommunication advertising is bought by local marketers, Piece internet Tuner
    audiences are disjointed some the cosmos. after, the participants took afford a label.
    ""labels have very confused the world. When it comes to your
    heat, no honey H K Anderson snacks. Some collectors, on the other hand, enjoy Trailing happen next?
    as well, if you are nerve-racking to accurately the grouping's weekly conference call on Monday was the No labels post-launch scheme for 2011. Compare the calories contained all agree on one thing that it is something in which you feel confident and prosperous.

    Also visit my web site: multipurpose labels vistaprint

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top