Tο παζάρι μας!

  Καλησπέρα σε όλη τη γειτονιά! Τι κάνετε; Εγώ, ξέρω , χάθηκα λιγάκι αλλά ήταν για καλό σκοπό! Τις τελευταίες εβδομάδες ετοιμάζαμε τη γιορτή και το παζάρι μας με το σύλλογο γονέων του σχολείου μας και βέβαια τα παιδιά και τους δασκάλους μας. Σήμερα το πρωί όλα ήταν έτοιμα στην αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου, και το καταχαρήκαμε μικροί - μεγάλοι!

    Ελάτε να σας δείξω μερικές από τις κατασκευές μας, είναι εύκολες, οι πιο πολλές με ανακυκλωμένα υλικά -η φιλοσοφία όλης της προσπάθειας ήταν να μάθουμε να χρησιμοποιούμε άχρηστα υλικά και να φτιάχνουμε μόνοι μας τα δώρα μας- είμαι σίγουρη ότι όλο και κάποια θα θελήσετε να φτιάξετε! Όποιες ιδέες πήραμε από το ίντερνετ θα βρείτε συνδέσμους.

 Με παλιά cd και φυσικά υλικά το νηπιαγωγείο μας έφτιαξε όμορφα διακοσμητικά:

  Η  τρίτη τάξη έφτιαξε κορνίζες από κουτιά παπουτσιών:
  Η πρόεδρος του συλλόγου μας με τις κόρες της έφτιαξαν συνθέσεις με κεριά πάνω σε κομματάκια μάρμαρο...

 ....κι αυτές τις πανέμορφες θήκες για γυαλιά και κινητό, από τσόχα:

  Τα άδεια γυάλινα βαζάκια έγιναν νερόμπαλες από την  τετάρτη τάξη.
 και κηροπήγια από τις μαμάδες, πασπαλισμένα με αλάτι για εφέ πάγου.
Επίσης από τις μαμάδες, κεριά με μικρά γουράκια.

                                         Από τα πρωτάκια μας στολιδάκια αρωματικά.
 Πολλά πραγματάκια φτιάχτηκαν από τα αγαπημένα γλωσσοπίεστρα. Η δευτέρα  έκανε  στολίδια...

    ....και σελιδοδείκτες
                    Σελιδοδείκτες-χιονάνθρωποι από την τετάρτη τάξη ...
           .... και τάρανδακια από το νηπιαγωγείο.
Τα μεγάλα παιδιά της πέμπτης κι έκτης έφτιαξαν Τοσοδούλες και καραβάκια από τσόφλια καρυδιών.
     Η τρίτη  τάξη  έφτιαξε και στολίδια και γιούρια από πηλό.


 Να σας δείξω και τα δικά μου κατορθώματα... ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτες σε μεταλλικά κουτιά, που άλλα χρησιμεύουν για αποθήκευση κι άλλα για κουμπαράδες  ή για μολυβοθήκες.

   Κι ένα καραβάκι από κρεμάστρα ντυμένη με χαρτοταινία, που ήταν κι η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό της Ρένας μας!


  Μετά από πολύ τρέξιμο κρατήσαμε στα χέρια μας με καμάρι το πρώτο τεύχος του περιοδικού μας!
 Η μουσική σε όλη την εκδήλωση ήταν βέβαια από τα γιορτινά cd μας!

 Παράλληλα υπήρχαν και δραστηριότητες για τα παιδιά, οργανωμένες από τις μαμάδες. Σε τραπέζια με τα απαραίτητα υλικά τα παιδιά ζωγράφιζαν, έγραφαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη κι έφτιαχναν κάρτες.
 Τα έργα τους σχημάτισαν την πιο χαρούμενη "μπουγάδα" που έχετε δει.

        Στο μπουφέ μας ,εκτός από γιορτινά γλυκά ,σοκολατάκια και ζεστό τσάι του βουνού, είχαμε και φρέσκο ποπ κορν
                                                               

Και στη γωνιά της μαγειρικής δημιουργίας  η Μαρία βοηθούσε τους μικρούς ζαχαροπλάστες να ψήσουν και να γεμίσουν τις κρέπες τους!
  Η Λέτα, η πρόεδρός μας, έκανε θαύματα και στο face painting....
       ....σε μικρές φατσούλες αλλά και σε λίγο μεγαλύτερες!

 Αχ ήταν μια όμορφη μέρα, κι ας ήταν κρύα και χειμωνιάτικη! Όταν τα παιδιά οι γονείς κι οι δάσκαλοι συνεργάζονται το σχολείο γίνεται μια ζεστή οικογένεια!

   Πριν τελειώσω αυτή -την ,χμ, μεγαλούτσικη- ανάρτηση θα ήθελα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Αντώνη και την Πόπη από τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ένα μπλογκ φτιαγμένο με τόση αγάπη για τα παιδιά. Ο Αντώνης είναι δάσκαλος και παρακολουθώντας τις ενδιαφέρουσες αναρτήσεις του τόσο καιρό και βλέποντας την αγάπη του για τα παιδιά,  αποφάσισα  ,όταν ξεκινούσαμε την οργάνωση της εκδήλωσης, να του στείλω ένα μέιλ ζητώντας την βοήθειά του. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω την προθυμία του να βοηθήσει ,τις ιδέες -που πολλές υλοποιήσαμε-αλλά και την ενθάρρυνση που μας έδωσε!
Μάλιστα λίγες μέρες μετά ήρθαν με την γυναίκα του μια εκδρομούλα ως εδώ κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε κι από κοντά , να μιλήσουμε για πολλά,και πραγματικά να εκτιμήσω δυο ξεχωριστούς ,χαρισματικούς ανθρώπους με ευγένεια ψυχής που δίνουν τον εαυτό τους σε ό,τι κάνουν!
    Αντώνη και Πόπη, το "ευχαριστώ" είναι λίγο, είμαι πραγματικά περήφανη που γνωριστήκαμε!
 

CONVERSATION

28 σχόλια:

  1. Είναι όλα εκπληκτικά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς οτι σε όλα αυτό συμμετείχαν και τα παιδιά!! Και του χρόνου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΛΕΨΑ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ.ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!ΥΓ.ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω το πιο όμορφο μπαζάρ του 2011 ήταν σίγουρα το δικό σας!!! Είμαι σίγουρη ότι είχε την ανάλογη επιτυχία...Το body painting τέλειο!!! Νικούλα μου καλές γιορτές και περιμένουμε φωτογραφίες και από το πάρτυ σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!
    ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ , ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!
    ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑΝ!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε μικρούς και μεγάλους αξίζουν χιλιάδες συγχαρητήρια για τη διάθεση και το κέφι να οργανώσετε κάτι΄τόσο συλλογικό και με όμορφο αποτέλεσμα! όλες οι κατασκευές είναι τόσο γλυκιές και άμα ξέρεις ότι είναι και από παιδικά χεράκια, έχουν ακόμη περισσότερη αξία!Και του χρόνου να φτιάξετε ακόμη περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά μπράβο σε όλους σας.Γνωρίζω την μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται για να στηθεί ένα παζάρι, μιας και διοργανώνουμε κι εμείς ένα μεθαύριο στο σχολείο μας!Είμαι σίγουρη οτι το δικό σας είχε επιτυχία, ελπίζω και το δικό μας!Μπράβο και πάλι μπράβο!Χαιρετισμούς στην όμορφη Βυτίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο,σε όλους σας,Νίκη!
    Εξαιρετική εκδήλωση και πολύ όμορφες δημιουργίες από τα παιδικά χεράκια!
    Και του χρόνου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη μας φίλη Νίκη, ήταν πολύ ευχάριστο το σημερινό κυριακάτικο πρωινό, αφού η πανέμορφη ανάρτησή σου ήταν ό,τι καλύτερο για να αρχίσει χαρούμενα η μέρα.

    Ξεκινώ, λέγοντας πως η όμορφη φράση που κόσμησε τον τοίχο του πνευματικού σας κέντρου «Η Βυτίνα καλωσορίζει τ’ αδέλφιά της από τ’ Αρκάδι» συγκίνησε ιδιαίτερα την Πόπη, ως Ρεθυμνιώτισσα, περήφανη για τους αγώνες των συμπατριωτών της για την ελευθερία, που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

    Σχετικά με τις εκπληκτικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, αλλά και στις μητέρες και στους δασκάλους για το ταλέντο, τη διάθεση και το μεράκι τους. Όλα όσα φτιάξατε είναι ιδιαίτερα, ξεχωριστά, χρήσιμα και τόσο, μα τόσο γλυκά! Το γούστο βάσει του οποίου κινηθήκατε είναι φανερό, ακόμα και ο τρόπος που τοποθετήσατε τις κατασκευές πάνω στα τραπέζια, με το εφέ του χιονισμένου τοπίου, είναι τόσο αληθινός!!!

    Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ένα έχω όμως να σου πω. Πάντα με συγκινούν οι άνθρωποι που αγαπούν τα παιδιά και μέσα απ’ τους συλλόγους στο σχολείο έχω γνωρίσει αρκετούς. Κάθε βοήθεια που μπορώ να προσφέρω, γίνεται πάντα με αγάπη και προθυμία. Όμως, οι ιδέες Νίκη μου μένουν για πάντα ιδέες, όταν αυτοί που τις εισπράττουν δεν καταφέρνουν να τις υλοποιήσουν και να τις παρουσιάσουν. Βλέπεις πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν, όταν υπάρχει θέληση και αγάπη για προσφορά; Πόσα δημιουργήματα μπορούν να προκύψουν από απλά, καθημερινά αντικείμενα, τα οποία τις περισσότερες φορές τα πετάμε; Αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό να περάσει στα παιδιά μας, να μπορούν δηλαδή να αξιοποιούν οτιδήποτε θεωρείται άχρηστο και να καταφέρνουν να δίνουν αξία στη νέα χρήση του.

    Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε σένα, που βοήθησες στην προσπάθεια όλων και το αποτέλεσμα αυτό είναι εκπληκτικό!!!
    Χαρήκαμε τόσο που γνωρίσαμε από κοντά, τόσο εσένα, όσο και την όμορφη οικογένειά σου. Οι φίλοι και οι φίλες του ιστολογίου σου πρέπει να είναι περήφανοι για σένα. Είσαι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, χαρούμενος κι ευαίσθητος και κάθε σου προσπάθεια να βοηθήσεις τα παιδιά έχει άμεση ανταπόκριση. Θα είσαι πολύ περήφανη γι’ αυτό σε λίγα χρόνια, όταν θα έχουν μεγαλώσει τα καμάρια σου. Θα νιώθεις γεμάτη, αφού όταν έπρεπε, όταν το είχαν πολύ ανάγκη, συνέβαλες δυναμικά κι εσύ απ’ τη μεριά σου ως μητέρα και φίλη στις προσπάθειές τους.

    Τελειώνοντας να ευχηθώ τα τεύχη της εφημεριδούλας σας να αυξηθούν, να γράφετε σ’ αυτήν τα νέα σας από την όμορφη Βυτίνα κι όλα τα παιδιά να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι. Που ξέρεις… Κάπως έτσι ξεκινούν όλα και σιγά-σιγά τα παιδιά βρίσκουν το δρόμο τους…

    «Καλά Χριστούγεννα» σε όλα τα παιδιά, με υγεία, αγάπη κι όμορφες, χαρούμενες στιγμές. Εύχομαι τα παιδικά προσωπάκια τους να είναι πάντα γελαστά, φωτεινά και χαρούμενα για να μπορούμε κι εμείς που τα βλέπουμε να παίρνουμε χαρά από τη χαρά τους.

    Με την αγάπη μας, Αντώνης-Πόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο τόσο σε σένα όσο και σε όλους όσους συμμετείχαν σ'αυτή τη ζεστή πραγματικά εκδήλωση είδαμε υπέροχα πράγματα ,φοβερές δημιουργίες αλλά πάνω από όλα συνεργασία και αγάπη ,μακάρι όλοι οι Έλληνες να'ταν έτσι αυτές τις δύσκολες ώρες και πολλά από τα προβλήματά μας θα λύνονταν αμέσως.....
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ! Και στις υπέροχες κόρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλέ τι όμορφα πράγματα φτιάξατε?Μπράβο σε όλους ! Στις μαμάδες, τίς δασκάλες καί τα παιδάκια σας!!! Καί του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκη, μας κατέπληξε η ανάρτησή σου. Μπράβο σας, γιατί όλο αυτό θέλει μεράκι, έμπνευση και προσπάθεια. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι ότι μας ξάφνιασε η απουσία σου, αλλά τελικά ήταν για καλό σκοπό. Συγχαρητήρια για όλα! Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θερμά συγχαρητήρια!!!!! Καλές γιορτές Νίκη μου! Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νίκη μου σήμερα πέρασα από Βυτίνα σε μια διαδρομή από Πύργο και σε σκέφτηκα.Τα μέρη σας είναι μαγευτικά....
    Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνεργασία σας και μπράβο και σε σένα που είσαι τόσο δραστήρια και δοτική.
    Σου εύχομαι καλές γιορτές και καλή ξεκούρασηηηηηη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και του χρονου να ειστε καλα, με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νίκη μου δεν έχω λόγια, είναι υπέροχα όλα, φτιαγμένα με μεράκι και πολλή πολλή αγάπη!!!
    Μπράβο, πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και εσύ face painting Νική;
    Δικαιολογημένα χάθηκες. Με τόσες προετοιμασίες!!!Πολύ πολύ ωραία εκδήλωση, καταπληκτικά και ευρηματικά τα έργα των παιδιών- και του μεγάλου παιδιού, επίσης- Συγχαρητήρια σε όλους , μικρούς και μεγάλους. Και του χρόνου να είσαστε καλά.Το δε περιοδικό σας, να τα χιλιάσει τα τεύχη του και ακόμη παραπάνω. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπημένη μου Νίκη, πέρασε από τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
    (http://akrasakis.blogspot.com/2011/12/blog-post_5807.html),
    διάλεξε όποιο από τα 3 βραβεία αγάπης και προσφοράς σου αρέσει και κράτησέ το ως ενθύμιο της φιλίας μας, σε κάποια γωνιά του ιστολογίου σου!

    Καλές γιορτές!
    Με αγάπη
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΗ ΧΑΡΑ!!!!ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!!!!!!ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νίκη μου
    Συγχαρητήρια σε όλους σας.Όλα είναι καταπληκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους !
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
    Η μαγική λέξη σ' αυτές τις προσπάθειες είναι η συνεργασία.Όταν όλοι έχουν διαθεση να κάνουν κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρουν το ρόλο τους, όλοι χρειάζονται κι όλοι χωράνε. Κατι ανάλογο συμβαίνει με τις ιδέες, όσο περισσότερες τόσο καλύτερα!

    Εμείς εδω μόλις τελειωσαμε και με το πάρτι γενεθλίων των μικρών μου, θα σας πω αυριο λεπτομέρειες, κι είπα να να ανοίξω λιγάκι και το μηχανημα ,γιατί το στερητικό έχει αρχίσει κι εμφανίζεται...

    Φιλιά και καληνύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε σένα Νίκη που είσαι η ψυχή της ομάδας Κάτι καλό θα βγεί στο μέλλον από τέτοια παιδιά γιαυτό να μην απελπιζόμαστε. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητηρια σε τετοιες πρωτοβουλιες!!!Μπραβο σε ολους οσους συμμετειχαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νίκη μου αυτή η ανάρτηση που δε γινόταν να είναι πιο μικρή, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ.
    Πέρασα κι εγώ όμορφα μαζί σας.
    Πραγματικά ο Αντώνης και η Πόπη είναι ένα εξαιρετικό ζευγάρι. (φιλιά αγαπημένοι μου φίλοι) Δε θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν διαφορετικά.
    Και του χρόνου με υγεία!
    Πέρασε από το "σπίτι" μου να πάρεις κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια πολλά τόσο όμορφο το παζάρι σας!!!Συγχαρητήρια σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top