Δεντράκι από σύρμα

     Σήμερα έχω να σας δείξω την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω ένα δεντράκι -μινιατούρα απ'αυτά που βλέπω και μου αρέσουν τόσο...

      Δεν είναι δύσκολη κατασκευή, απλά θέλει λίγη υπομονή, κι απ'όσο ξέρω η υπομονή φύεται άφθονη και ευδοκιμεί στη μπλογκογειτονιά.Για αρχή έκανα ένα απλό σχήμα κι όχι πολύ μεγάλο, η μόνη πρωτοτυπία είναι ότι αντί για χάντρες χρησιμοποίησα πλαστικά φυλλαράκια (υλικά από το MARABU στο κέντρο, κάπου ανάμεσα Αγίου Μάρκου και Πραξιτέλους, δε θυμάμαι ακριβώς  το δρόμο).


Η μόνη δυσκολία ήταν να το πείσω να σταθει πάνω στην πέτρα.Χρειάστηκε να το παρακαλέσω πολύ και να του τάξω γλειφιτζούρι για να κολλήσει τελικά.

Υπόσχομαι να ξαναπροσπαθήσω σύντομα με κάτι πιο απαιτητικό και με φυσικά υλικα που τα προτιμώ.Οδηγίες και προτάσεις δεκτές.

CONVERSATION

18 σχόλια:

  1. Νίκη μου, είναι τέλειο!!!!! Πολύ καλή αρχή έκανες, μπράβο σου!!! Και τα φυλλαράκια σου είναι εξαιρετικά... δυστυχώς εγώ ψάχνω εδώ και μέρες για περίεργες χάντρες και συναφή, για να κάνω πολλάαααα-πολλά δεντράκια (ε, ναι το ομολογώ πως είναι η αδυναμία μου!) αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο ακόμα! Anyway...
    Περιμένω εναγωνίως την επόμενη δουλειά σου!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το μαγαζί έχει πολύ ωραιες χάντρες γυαλινες και μάλιστα Τσεχίας κι όχι Κίνας.Πέμπτη- Παρασκευή θα κατέβουμε Αθήνα κι ίσως βρω κάτι πιο ιδιαίτερο.
    Εχω δει δεντράκια και με ορυκτές πέτρες(ημιπολύτιμους λίθους) και είναι πολύ όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία μου σας περιμένω απο το σπίτι, μην με κάνεις να περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που χάρηκες...
    Πώς το παίρνεις πρόσθεσα στην ανάρτηση, αν έχεις απορίες ξέρεις που θα με βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκη μου καλώς σε βρήκα!!!!!!!Δεν νομίζω να κάνω λάθος , ότι εσύ γράφηκες σήμερα μέλος στο σπιτάκι μου!Γιατί δεν έβαλες φωτό και είμαι λίγο μπερδεμένη!Είμαι και λίγο ασχετούλα βλέπεις!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομορφο το δεντρακι σου με τα φυλλαρακια, γεια στα χερια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ!!!ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο το μπλογκ σου. Μπράβο για το βραβείο! Πρέπει να σου πω ότι το δεντράκι είναι πολύ ωραίο και τελικά κάθησε τέλεια πάνω στην πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νίκη, το δέντρο σου είναι τέλειο! σούπερ και η ιδέα για τα φυλλαράκια. Τέτοια δέντρα με πολύτιμους λίθους, όπως αμέθυστο κ.λ.π. έφερνε ο πατέρας μου (ναυτικός) από διάφορα μέρη και μου άρεσαν πάρα πολύ πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα καλά λόγια και τα καλοσορίσματα.Έλειψα 2 μερούλες κι ανυπομονώ να κάνω μια βόλτα στα σπιτάκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραιότατο! Έχω αρκετές πετρούλες, λες να δοκιμάσω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βέβαια και να δοκιμάσεις Μπλεγμένο κουβάρι, είναι και αγχολυτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νίκη καταπληκτικό το δεντράκι σου!! Μπράβο!! Ζήλεψα αυτά τα φυλλαράκια που έχεις βάλει!!! Υλικά για τα δεντράκια μπορείτε να βρείτε παντού κ στα πιο απίθανα μέρη!! Φαντασία να υπάρχει κ τα πάντα μπορούν να στολίσουν τα κλαδάκια!! Εκεί που δυσκολεύομαι εγώ είναι στο να βρω σύρμα σε λογική τιμή!! Άν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος απο το blog θα με έκανε πάρα πολύ χαρούμενη αν μοιραζόταν μαζί μου αυτή την πληροφορία!!! Καλές δημιουργίες εύχομαι σε όλους κ όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το δεντράκι σου είναι απίθανο!! Μ άρεσε πολύ η ιδέα με τα φυλλαράκια. Καλές δημιουργίες!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξαιρετικό δεντράκι, πολύ πολύ όμορφο!!!Αν είναι αυτό η πρώτη απόπειρα, φαντάσου τις επόμενες!! Μπράβο κοπέλα μου, σε ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά!!!

    Α, για να το κολλήσεις, φτιάχνεις τις ρίζες έτσι ώστε να κάθεται σωστά πάνω στη βάση του (θέλει λίγη δουλίτσα) και αφού το στερεώσεις, το κολλάς με όποια κόλλα θες....αυτό θα κάθεται ούτως ή άλλως οπότε δε θα είναι δύσκολο....Αν θέλεις πιο γρήγορη λύση, χρησιμοποίησε ζεστή σιλικόνη, η οποία όμως, έχε υπόψη σου, θα φαίνεται....δεν είναι άσχημη ωστόσο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eυχαριστώ για τις οδηγίες Ανεράιδα. Η αληθεια είναι ότι ήταν πολύ λεία η πέτρα και όλο γλυστρούσε.'Οσο για τη σιλικόνη, δεν ξερω γιατί, αλλά δεν κατάφερα να εξοικιωθώ μαζί της ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμενα μου ξεκολλαει απο το βατσαλακι παρολο που καθεται...υπαρχει καποια κολλα που μπορω να χρησιμοποιησω κ να ειναια αντοχης?θελω να κανω μερικα κ θα τα δωρισω οποτε δε θα μαρεσε να το σηκωσουν κ να πεσει το βοτσαλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top