Πλεκτός χιονάνθρωπος

  Την ιδέα για αυτή την κατασκευή βρήκα στο περιοδικό Marie Claire idees (τ. Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2010) , μόλις είδα το μικρό χιονάνθρωπο τον λάτρεψα και είπα ''αξιοποιήσω'' ένα παλιό πουλοβεράκι των παιδιών. Ας αρχίσουμε:
Καλό είναι το πλεκτό που θα χρησιμοποιήσουμε να εχεί ψηλό λαιμό για να σχηματίσουμε πιο εύκολα τα δύο μέρη του χιονάνθρωπου-κεφάλι και σωμα.Το γέμισμα μπορεί να γίνει κατευθείαν, αν το πλεκτό έχει πυκνή πλέξη. Εγώ προτίμησα να φτιάξω δύο μικρά μαξιλαράκια και να τα τοποθετήσω μέσα. Επίσης χρειάστηκε να το στενέψω λίγο γυρίζοντάς το ανάποδα και κάνοντας μια ραφή λίγο πιο μέσα απο κάθε πλα'ι'νή .


Αφού το ράψουμε στο κάτω μέρος , γυρίζουμε τα μανίκια προς τα μέσα και τα ράβουμε κι αυτά με εμφανή βελονιά. Υστερα προσαρμόζουμε ατο ανοιγμα του λαιμού ένα πλεκτό σκουφάκι.

Τέλος ράβουμε κουμπάκια για μάτια,ένα μικρό κουβαράκι κλωστή για μύτη και κεντάμε μια κόκκινη καρδιά κι ένα κόκκινο χαμόγελο. Ο μικρός μας φίλος είναι έτοιμος να περάσει μαζί μας τις γιορτές! Τα παιδιά, πάντως,  τον αγάπησαν και δύσκολα θα τον αποχωριστούν μετα τις γιορτές.

CONVERSATION

1 σχόλια:

Back
to top